Zlatan Ibrahimović

Posted in : fotboll on by : zlattis Comments: 0

Fotbollslegenden, Malmös stolthet, Sveriges kung, smeknamnen är många när det kommer till Zlatan Ibrahimovic. Han har blivit Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, och det är en utmärkelse han verkligen gjort sig förtjänt av. Från att ha spelat i en liten klubb i Malmö till att bli den spelaren han är idag.

Zlatan har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han är född 1981 i en förort i Malmö. Hans pappa är serb och hans mamma är kroat, de skiljde sig under hans barndom, vilket ledde till att han till en början enbart bodde hos sin mamma i området Rosengård i Malmö

Starten på hans fotbollskarriär

Hans uppväxt var inte enkel då familjen hade det svårt ekonomiskt. Han flyttade efter något år till sin fader som också hade ont om pengar. När han var fem år fick han sina första par fotbollsskor som han använde när han spelande boll på grusplanen vid Cronmans väg i Malmö.

Vid sju års ålder började han spela fotboll i Malmö BI, där han spelade tills han bytte klubb till BK Flagg och FBK Balkan. Han spelade alltså hela sin ungdomskarriär i Malmö. 1994 blev han värvad av den allsvenska storklubben Malmö FF, något som på sikt skulle bli hans biljett ut i Europa.

Tolv mål i Superettan

Hans debut i A-Laget kom när Roland Andersson var tränare år 1999 och det var då Zlatan började visa upp sin potential. Hans första mål i Allsvenskan kom i oktober samma år i en match mot Frölunda. Malmö ramlade dock ur Allsvenskan vilket ledde till att Zlatan stod för 12 mål i Superettan nästföljande säsong.

Zlatan blev värvad av holländska Ajax 2001 där han stannade i tre år. Flytten gick sedan till Juventus där han bland annat blev utnämnd till årets spelare. 2006 blev han köpt av Inter där han blev italiensk mästare med klubben 2006/2007. Än idag är hans karriär inte slut och han gör succé i amerikanska MLS.

Efter fotbollen

Zlatan börjar bli till åren och fotbollen kommer inte försörja honom för alltid. Han har dragit igång en mängd olika projekt vid sidan om som skulle kunna säkra goda inkomster efter fotbollen. Bland annat så har han gått in i Bethard som är Zlatans alternativ när det kommer till betting. Han har också dragit igång klädmärken och gjort reklam för Volvo.